Bone splitter HACCP length 28 cm - red
Code: 18224R28Related products
Product detailed description
Sekáček na kosti Series 18200 z profesionální řady kuchyňského náčiní Coltelleria pomáhá snížit riziko křížové kontaminace pomocí barevného kódovacího systému, který přiřazuje každý nůž ke konkrétnímu úkonu. Ocel použitá u této řady nožů má výjimečnou tvrdost a velmi vysokou odolnost proti korozi.
Materiál: nerezová ocel X45CrMoV15, polypropylen
Barva rukojeti: red
Délka čepele: 28 cm
Hmotnost: 0,75 kg
Co je HACCP zná každý kuchař. Barevné rozlišení kuchyňského náčiní předchází riziku vzniku nákaz. Nůž na maso s červenou rukojetí, nůž na ryby s modrou, nůž na zeleninu se zelenou, nůž pro drůbež se žlutou, na vařené maso má být rukojeť hnědá a nůž barevný s bílou rukojetí na cukrářské produkty.
Za zkratkou HACCP se skrývá anglický název Hazard Analysis Critical Control Point, česky překládaný jako Analýza nebezpečí a identifikace kritických řídících (kontrolních) bodů. Jedná se o systém, který byl vyvinut ve spolupráci s NASA. Pro potravináře byl dobrovolný, ale výsledky po jeho zavedení ve firmách byly tak příznivé a jeho použití univerzální, že se stal od roku 2004 povinným.
Nyní se povinně využívá při výrobě, zpracování, skladování, manipulaci, přepravě a prodeji potravin, aby se předešlo možným zdravotním nebezpečím. Pomocí zpracovaného systému HACCP jsou pro jednotlivé činnosti analyzována rizika, zaváděna a kontrolována preventivní opatření, jejichž cílem je kvalitní a zdravotně nezávadná potravina v celém řetězci od zemědělce až po konečného spotřebitele.
Používáním barevně odlišných pomůcek se zabrání mimo jiné křížové kontaminaci mikroorganismy a alergeny mezi jednotlivými druhy potravin.
Výběr barev pro určité komodity anebo činnosti zůstává na rozhodnutí každého potravinářského provozu. Nejčastější barevné rozlišení je následující:
- red = syrové maso
- žlutá = syrová drůbež
- modrá = ryby
- bílá = mléčné výrobky
- zelená = čerstvá zelenina a ovoce
- hnědá = vařené maso, drůbež a uzeniny (již hotové pokrmy a výrobky)
Additional parameters
Category: | Kitchen knives |
---|---|
Material: | stainless steel, polypropylene |
Be the first who will post an article to this item!
Only registered users may submit ratings. Please log in or sign up.
Be the first who will post an article to this item!
Quality stainless steel utensils for all professional operations from the traditional Italian manufacturer Paderno. Suitable for all types of cookers - electric, gas, ceramic and induction. All equipment for restaurants, hotels and bars will enhance your business with precise design and quality of material.
The company Sambonet Paderno Industrie s.p.a. has been an Italian manufacturer of dishes and utensils for professional use for 80 years, i.e. for kitchens, restaurants, hotels, school cafeterias, kindergartens, university canteens and other operations where the emphasis is on the quality of materials used and the long life of kitchen utensils.
PADERNO distributes its products to more than 120 countries around the world, such as the EU, Russia, USA and Australia. As a result, Paderno remains a reliable and long-term supplier of kitchen utensils and tools for the gastronomic industry. The company guarantees the quality of its products with the UNI EN ISO 9001:2000 system and the constant emphasis on product safety and user health during their use.
In the new production hall in Orleng, Italy, the company implements new production technologies in a new laboratory, performs chemical tests of materials. Special attention is paid to safety and environmental impact based on compliance with ISO 14001:2004 and OHSAS 18001 management system safety certification.
Thanks to the implementation of these three certificates, the company is awarded a quality certificate, which is awarded to very few companies.