Nůž filetovací na ryby HACCP délka 25 cm - green
Kód: 45191091Související produkty
Detailní popis produktu
Filetovací nůž s nýtovanou rukojetí z plastu.
Materiál: nerezová ocel, plast
Délka čepele: 25 cm
Barva rukojeti: zelená
Co je HACCP zná každý kuchař. Barevné rozlišení kuchyňského náčiní předchází riziku vzniku nákaz. Nůž na maso s červenou rukojetí, nůž na ryby s modrou, nůž na zeleninu se zelenou, nůž pro drůbež se žlutou, na vařené maso má být rukojeť hnědá a nůž barevný s bílou rukojetí na cukrářské produkty.
Za zkratkou HACCP se skrývá anglický název Hazard Analysis Critical Control Point, česky překládaný jako Analýza nebezpečí a identifikace kritických řídících (kontrolních) bodů. Jedná se o systém, který byl vyvinut ve spolupráci s NASA. Pro potravináře byl dobrovolný, ale výsledky po jeho zavedení ve firmách byly tak příznivé a jeho použití univerzální, že se stal od roku 2004 povinným.
Nyní se povinně využívá při výrobě, zpracování, skladování, manipulaci, přepravě a prodeji potravin, aby se předešlo možným zdravotním nebezpečím. Pomocí zpracovaného systému HACCP jsou pro jednotlivé činnosti analyzována rizika, zaváděna a kontrolována preventivní opatření, jejichž cílem je kvalitní a zdravotně nezávadná potravina v celém řetězci od zemědělce až po konečného spotřebitele.
Používáním barevně odlišných pomůcek se zabrání mimo jiné křížové kontaminaci mikroorganismy a alergeny mezi jednotlivými druhy potravin.
Výběr barev pro určité komodity anebo činnosti zůstává na rozhodnutí každého potravinářského provozu. Nejčastější barevné rozlišení je následující:
- red = syrové maso
- žlutá = syrová drůbež
- modrá = ryby
- bílá = mléčné výrobky
- zelená = čerstvá zelenina a ovoce
- hnědá = vařené maso, drůbež a uzeniny (již hotové pokrmy a výrobky)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Tradice technologie a kvality - to je značka Kapp. Vysoce kvalitní, robustní hrnce a pánve z nerezové oceli 18/10 jsou navrženy pro dlouhodobý provoz v tvrdých podmínkách profesionálních kuchyní. Třívrstvá základna každého produktu se lisuje metodou nárazového spojování za vysokého tlaku, který vede k neoddělitelným vrstvám a rovnoměrnému rozložení tepla. Snadno uchopitelné rukojeti z nerezové oceli jsou připevněné až 10ti body pro nejsilnější výdrž. Vhodné i pro indukční desky a do myček nádobí. Výrobky Kapp jsou mimořádně robustní, vyzkoušené a testované podle nejvyšších standardů. Využitím silných stránek v designu výrobků snoubících se s nadstandardní funkčností, poskytuje jedinečné inovativní řešení pro každého.