Leštičky příborů
Příbory umýt jen v myčce nestačí. Většinu příborů je nutné doleštit ještě vlhké tak, aby na nich nezůstávaly nevzhledné fleky od zaschlých kapek vody. Vlivem působení kyselin z potravin či agresivních mycích chemikálií a častým používáním se časem materiál příborů stává porézním. To umožní zachytávání zbytků potravy a množení různých bakterií. Stejně tak tomu pomáhá i špatné zpracování s mnohými otřepy (vyseknutí z plechu), nebo škrábance u starých příborů. Na světovém trhu se v poslední době uplatňují leštičky, které přicházejí na řadu bezprostředně po umytí příborů. Ty vysuší, vyleští a hlavně zbaví příbory všech bakterií díky patentované technologii.
Nejprodávanější
Výkonnost leštiček příborů zajišťují, stejně jako leštičky na sklo, vysoký lesk, odstranění vodního kamene a rozleštění jemných škrábanců.
Ačkoli mají tato zařízení vstupní náklady od 60 000 Kč, stále více zákazníků zejména z velkých nebo luxusních provozů je vyhledává jako vítané pomocníky. Základem konstrukce leštiček na příbory je masivní skříň, do které se umisťuje náplň. Leštící náplň tvoří vysoce absorbční produkt – ekologicky šetrná namletá sterilní kukuřičná drť. Granule jsou vždy suché díky termostatem řízenému topnému prvku. Náplň zajišťuje, že se příbory o sebe netřou a tím se eliminuje jejich vzájemné poškození. Samotné leštění spočívá průchodem příborů skrz tuto náplň a cirkulační nádrž. Silné UV záření příbory dezinfikuje.
Příbory, které budete zakládat na stůl budou od této chvíle nejen nablýskané, ale i hygienicky čisté.