Sekáček na kosti HACCP délka 28 cm - black
Kód: 18224-28Související produkty
Detailní popis produktu
Sekáček na kosti Series 18200 z profesionální řady kuchyňského náčiní Coltelleria pomáhá snížit riziko křížové kontaminace pomocí barevného kódovacího systému, který přiřazuje každý nůž ke konkrétnímu úkonu. Ocel použitá u této řady nožů má výjimečnou tvrdost a velmi vysokou odolnost proti korozi.
Materiál: nerezová ocel X45CrMoV15, polypropylen
Barva rukojeti: černá
Délka čepele: 28 cm
Hmotnost: 0,75 kg
Co je HACCP zná každý kuchař. Barevné rozlišení kuchyňského náčiní předchází riziku vzniku nákaz. Nůž na maso s červenou rukojetí, nůž na ryby s modrou, nůž na zeleninu se zelenou, nůž pro drůbež se žlutou, na vařené maso má být rukojeť hnědá a nůž barevný s bílou rukojetí na cukrářské produkty.
Za zkratkou HACCP se skrývá anglický název Hazard Analysis Critical Control Point, česky překládaný jako Analýza nebezpečí a identifikace kritických řídících (kontrolních) bodů. Jedná se o systém, který byl vyvinut ve spolupráci s NASA. Pro potravináře byl dobrovolný, ale výsledky po jeho zavedení ve firmách byly tak příznivé a jeho použití univerzální, že se stal od roku 2004 povinným.
Nyní se povinně využívá při výrobě, zpracování, skladování, manipulaci, přepravě a prodeji potravin, aby se předešlo možným zdravotním nebezpečím. Pomocí zpracovaného systému HACCP jsou pro jednotlivé činnosti analyzována rizika, zaváděna a kontrolována preventivní opatření, jejichž cílem je kvalitní a zdravotně nezávadná potravina v celém řetězci od zemědělce až po konečného spotřebitele.
Používáním barevně odlišných pomůcek se zabrání mimo jiné křížové kontaminaci mikroorganismy a alergeny mezi jednotlivými druhy potravin.
Výběr barev pro určité komodity anebo činnosti zůstává na rozhodnutí každého potravinářského provozu. Nejčastější barevné rozlišení je následující:
- red = syrové maso
- žlutá = syrová drůbež
- modrá = ryby
- bílá = mléčné výrobky
- zelená = čerstvá zelenina a ovoce
- hnědá = vařené maso, drůbež a uzeniny (již hotové pokrmy a výrobky)
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kuchyňské nože |
---|---|
Materiál: | nerezová ocel, polypropylen |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Kvalitní nerezové nádobí do všech profesionálních provozů od tradičního italského výrobce Paderno. Vhodné pro všechny typy vařičů - elektrické, plynové, sklokeramické a indukční. Veškeré vybavení pro restaurace, hotely i bary, pozvedne Váš podnik precizním provedením a kvalitou materiálu.
Společnost Sambonet Paderno Industrie s.p.a. již 80 let je italský výrobce nádobí a náčiní pro profesionální používání, tedy pro kuchyně restaurací, hotelů, školních jídelen, mateřských školek, vysokoškolských menz a dalších provozů kde je kladen důraz na kvalitu použitých materiálů a dlouhou životnost kuchyňského náčiní.
Své výrobky společnost PADERNO distribuuje do více jak 120 zemí na celém světe jako například do zemí EU, Ruska, USA, Australie. Tím zůstává společnost Paderno spolehlivým a dlouholetým dodavatelem kuchyňského nádobí a náčiní pro gastronomický průmysl. Společnost garantuje kvalitu svých produktů systémem UNI EN ISO 9001:2000 a neustále kladeným důrazem na bezpečnost produktů a zdraví uživatelů při jejich používání.
V nové výrobní hale v Italském Orlengu společnost implementuje v nové laboratoři nové technologie výroby, provádí chemické testy materiálů. Speciální pozornost je věnována bezpečnosti a vlivu na životní prostředí na základě dodržování normy ISO 14001:2004 a OHSAS 18001 certifikace bezpečnosti systému managementu.
Díky implementaci těchto tří certifikátů, je společnost oceněna certifikátem kvality, který je udělen jen velmi málo společnostem.