Sekáček na kosti HACCP délka 28 cm - black
Kód: 18225-28Související produkty
Detailní popis produktu
Sekáček na kosti Series 18200 z profesionální řady kuchyňského náčiní Coltelleria pomáhá snížit riziko křížové kontaminace pomocí barevného kódovacího systému, který přiřazuje každý nůž ke konkrétnímu úkonu. Ocel použitá u této řady nožů má výjimečnou tvrdost a velmi vysokou odolnost proti korozi.
Materiál: nerezová ocel X45CrMoV15, polypropylen
Barva rukojeti: černá
Délka: 28 cm
Hmotnost: 1 kg
Co je HACCP zná každý kuchař. Barevné rozlišení kuchyňského náčiní předchází riziku vzniku nákaz. Nůž na maso s červenou rukojetí, nůž na ryby s modrou, nůž na zeleninu se zelenou, nůž pro drůbež se žlutou, na vařené maso má být rukojeť hnědá a nůž barevný s bílou rukojetí na cukrářské produkty.
Za zkratkou HACCP se skrývá anglický název Hazard Analysis Critical Control Point, česky překládaný jako Analýza nebezpečí a identifikace kritických řídících (kontrolních) bodů. Jedná se o systém, který byl vyvinut ve spolupráci s NASA. Pro potravináře byl dobrovolný, ale výsledky po jeho zavedení ve firmách byly tak příznivé a jeho použití univerzální, že se stal od roku 2004 povinným.
Nyní se povinně využívá při výrobě, zpracování, skladování, manipulaci, přepravě a prodeji potravin, aby se předešlo možným zdravotním nebezpečím. Pomocí zpracovaného systému HACCP jsou pro jednotlivé činnosti analyzována rizika, zaváděna a kontrolována preventivní opatření, jejichž cílem je kvalitní a zdravotně nezávadná potravina v celém řetězci od zemědělce až po konečného spotřebitele.
Používáním barevně odlišných pomůcek se zabrání mimo jiné křížové kontaminaci mikroorganismy a alergeny mezi jednotlivými druhy potravin.
Výběr barev pro určité komodity anebo činnosti zůstává na rozhodnutí každého potravinářského provozu. Nejčastější barevné rozlišení je následující:
- red = syrové maso
- žlutá = syrová drůbež
- modrá = ryby
- bílá = mléčné výrobky
- zelená = čerstvá zelenina a ovoce
- hnědá = vařené maso, drůbež a uzeniny (již hotové pokrmy a výrobky)
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kuchyňské nože |
---|---|
Materiál: | nerezová ocel, polypropylen |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Kvalitní nerezové nádobí do všech profesionálních provozů od tradičního italského výrobce Paderno. Vhodné pro všechny typy vařičů - elektrické, plynové, sklokeramické a indukční. Veškeré vybavení pro restaurace, hotely i bary, pozvedne Váš podnik precizním provedením a kvalitou materiálu.
Společnost Sambonet Paderno Industrie s.p.a. již 80 let je italský výrobce nádobí a náčiní pro profesionální používání, tedy pro kuchyně restaurací, hotelů, školních jídelen, mateřských školek, vysokoškolských menz a dalších provozů kde je kladen důraz na kvalitu použitých materiálů a dlouhou životnost kuchyňského náčiní.
Své výrobky společnost PADERNO distribuuje do více jak 120 zemí na celém světe jako například do zemí EU, Ruska, USA, Australie. Tím zůstává společnost Paderno spolehlivým a dlouholetým dodavatelem kuchyňského nádobí a náčiní pro gastronomický průmysl. Společnost garantuje kvalitu svých produktů systémem UNI EN ISO 9001:2000 a neustále kladeným důrazem na bezpečnost produktů a zdraví uživatelů při jejich používání.
V nové výrobní hale v Italském Orlengu společnost implementuje v nové laboratoři nové technologie výroby, provádí chemické testy materiálů. Speciální pozornost je věnována bezpečnosti a vlivu na životní prostředí na základě dodržování normy ISO 14001:2004 a OHSAS 18001 certifikace bezpečnosti systému managementu.
Díky implementaci těchto tří certifikátů, je společnost oceněna certifikátem kvality, který je udělen jen velmi málo společnostem.