Nôž sekací HACCP dĺžka 16 cm - yellow

Kód: 45400002
0,05 € / ks 0,04 € bez DPH
Momentálne nedostupné

Detailné informácie

Podrobný popis

Nůž na sekání s nýtovanou rukojetí z plastu.

Materiál: nerezová ocel, plast

Délka čepele: 16 cm

Barva rukojeti: žlutá

 Co je HACCP zná každý kuchař. Barevné rozlišení kuchyňského náčiní předchází riziku vzniku nákaz. Nůž na maso s červenou rukojetí, nůž na ryby s modrou, nůž na zeleninu se zelenou, nůž pro drůbež se žlutou, na vařené maso má být rukojeť hnědá a nůž barevný s bílou rukojetí na cukrářské produkty.

Za zkratkou HACCP se skrývá anglický název Hazard Analysis Critical Control Point, česky překládaný jako Analýza nebezpečí a identifikace kritických řídících (kontrolních) bodů. Jedná se o systém, který byl vyvinut ve spolupráci s NASA. Pro potravináře byl dobrovolný, ale výsledky po jeho zavedení ve firmách byly tak příznivé a jeho použití univerzální, že se stal od roku 2004 povinným.

Nyní se povinně využívá při výrobě, zpracování, skladování, manipulaci, přepravě a prodeji potravin, aby se předešlo možným zdravotním nebezpečím. Pomocí zpracovaného systému HACCP jsou pro jednotlivé činnosti analyzována rizika, zaváděna a kontrolována preventivní opatření, jejichž cílem je kvalitní a zdravotně nezávadná potravina v celém řetězci od zemědělce až po konečného spotřebitele.

Používáním barevně odlišných pomůcek se zabrání mimo jiné křížové kontaminaci mikroorganismy a alergeny mezi jednotlivými druhy potravin.

Výběr barev pro určité komodity anebo činnosti zůstává na rozhodnutí každého potravinářského provozu. Nejčastější barevné rozlišení je následující:

  • red = syrové maso
  • žlutá = syrová drůbež
  • modrá = ryby
  • bílá = mléčné výrobky
  • zelená = čerstvá zelenina a ovoce
  • hnědá = vařené maso, drůbež a uzeniny (již hotové pokrmy a výrobky)

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Kapp_Candola_znacky_logo_97pxTradícia technológie a kvality - to je značka Kapp. Vysoko kvalitné, robustné hrnce a panvice z nerezovej ocele 18/10 sú navrhnuté pre dlhodobú prevádzku v tvrdých podmienkach profesionálnych kuchýň. Trojvrstvová základňa každého produktu sa lisuje metódou nárazového spájania za vysokého tlaku, ktorý vedie k neoddeliteľným vrstvám a rovnomernému rozloženiu tepla. Ľahko uchopiteľné rukoväte z nerezovej ocele sú pripevnené až 10timi bodmi pre najsilnejšiu výdrž. Vhodné aj pre indukčné dosky a do umývačiek riadu. Výrobky Kapp sú mimoriadne robustné, vyskúšané a testované podľa najvyšších štandardov. Využitím silných stránok v dizajne výrobkov snúbiacich sa s nadštandardnou funkčnosťou, poskytuje jedinečné inovatívne riešenie pre každého.

Kapp_promo_veletrh_gastro_kuchyne_video

Kapp_kategorie_znacka_tovarna

Kapp_kategorie_znacka_certiffikace

Kapp_kategorie_znacka_vareni

Kapp_kategorie_znacka_gastronadoby

Kapp_kategorie_znacka_kuchynske_roboty

Kapp_kategorie_znacka_safingy

Kapp_kategorie_znacka_servirovani

Objednávať môžete aj sortiment z katalógov. Cena a dodacia lehota na dotaz info@candola.cz