Sekáčik na kosti HACCP dĺžka 28 cm - red
Kód: 18224R28Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Sekáček na kosti Series 18200 z profesionální řady kuchyňského náčiní Coltelleria pomáhá snížit riziko křížové kontaminace pomocí barevného kódovacího systému, který přiřazuje každý nůž ke konkrétnímu úkonu. Ocel použitá u této řady nožů má výjimečnou tvrdost a velmi vysokou odolnost proti korozi.
Materiál: nerezová ocel X45CrMoV15, polypropylen
Barva rukojeti: red
Délka čepele: 28 cm
Hmotnost: 0,75 kg
Co je HACCP zná každý kuchař. Barevné rozlišení kuchyňského náčiní předchází riziku vzniku nákaz. Nůž na maso s červenou rukojetí, nůž na ryby s modrou, nůž na zeleninu se zelenou, nůž pro drůbež se žlutou, na vařené maso má být rukojeť hnědá a nůž barevný s bílou rukojetí na cukrářské produkty.
Za zkratkou HACCP se skrývá anglický název Hazard Analysis Critical Control Point, česky překládaný jako Analýza nebezpečí a identifikace kritických řídících (kontrolních) bodů. Jedná se o systém, který byl vyvinut ve spolupráci s NASA. Pro potravináře byl dobrovolný, ale výsledky po jeho zavedení ve firmách byly tak příznivé a jeho použití univerzální, že se stal od roku 2004 povinným.
Nyní se povinně využívá při výrobě, zpracování, skladování, manipulaci, přepravě a prodeji potravin, aby se předešlo možným zdravotním nebezpečím. Pomocí zpracovaného systému HACCP jsou pro jednotlivé činnosti analyzována rizika, zaváděna a kontrolována preventivní opatření, jejichž cílem je kvalitní a zdravotně nezávadná potravina v celém řetězci od zemědělce až po konečného spotřebitele.
Používáním barevně odlišných pomůcek se zabrání mimo jiné křížové kontaminaci mikroorganismy a alergeny mezi jednotlivými druhy potravin.
Výběr barev pro určité komodity anebo činnosti zůstává na rozhodnutí každého potravinářského provozu. Nejčastější barevné rozlišení je následující:
- red = syrové maso
- žlutá = syrová drůbež
- modrá = ryby
- bílá = mléčné výrobky
- zelená = čerstvá zelenina a ovoce
- hnědá = vařené maso, drůbež a uzeniny (již hotové pokrmy a výrobky)
Dodatočné parametre
Kategória: | Kuchynské nože |
---|---|
Materiál: | nerezová oceľ, polypropylén |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Kvalitný nerezový riad do všetkých profesionálnych prevádzok od tradičného talianskeho výrobcu Paderno. Vhodné pre všetky typy varičov - elektrické, plynové, sklokeramické a indukčné. Všetko vybavenie pre reštaurácie, hotely aj bary, pozdvihne Váš podnik precíznym prevedením a kvalitou materiálu.
Spoločnosť Sambonet Paderno Industrie s.p.a. už 80 rokov je taliansky výrobca riadu a náčinie pre profesionálne používanie, teda pre kuchyne reštaurácií, hotelov, školských jedální, materských škôlok, vysokoškolských menz a ďalších prevádzok kde je kladený dôraz na kvalitu použitých materiálov a dlhú životnosť kuchynského náčinia.
Svoje výrobky spoločnosť PADERNO distribuuje do viac ako 120 krajín na celom svete ako napríklad do krajín EÚ, Ruska, USA, Austrálie. Tým zostáva spoločnosť Paderno spoľahlivým a dlhoročným dodávateľom kuchynského riadu a náčinia pre gastronomický priemysel. Spoločnosť garantuje kvalitu svojich produktov systémom UNI EN ISO 9001:2000 a neustále kladeným dôrazom na bezpečnosť produktov a zdravie užívateľov pri ich používaní.
V novej výrobnej hale v Talianskom Orlengu spoločnosť implementuje v novom laboratóriu nové technológie výroby, vykonáva chemické testy materiálov. Špeciálna pozornosť je venovaná bezpečnosti a vplyvu na životné prostredie na základe dodržiavania normy ISO 14001:2004 a OHSAS 18001 certifikácia bezpečnosti systému manažmentu.
Vďaka implementácii týchto troch certifikátov, je spoločnosť ocenená certifikátom kvality, ktorý je udelený len veľmi málo spoločnostiam.