Mokador
Kolébkou kávy Mokador Castellari je italská Faenza - zde ji v roce 1967 založil Domenico Castellari, velký milovník kávy. Mokador se tak stává rodinnou firmou a Domenico sám dohlíží na výběr těch nejlepších zrn a osobně kávu pražil. Vždy se snažil, aby jeho zákazníci dostali ten nejlepší šálek kávy. Tuto filozofii dodávat kávu v té nejvyšší kvalitě s osobní péčí o klienta si Mokador drží dodnes. Mokador si vybírá pouze ty nejleší plantáže na světě. Odrůda Arabica, nejcennější a nejjemnější, je vybrána z plantáží v tropických oblastech v Kolumbii, Guatemale a Kostarice. Odrůda Robusta je vybrána z plodin v Africe a Asii. Ochutnávka v místech původu před nástupem na palubu zaručuje pečlivou kontrolu kvality. Mistrovské míchání vytváří chuťovou a čichovou rovnováhu mezi Arabicou, která dává kávě jemnost, sladkost, krémovost a Robustou, která dává espressu strukturu a tělo.
Káva Mokador se prodává na všech kontinentech, v 25 zemích světa, vlastní certifikáty Bureau Veritas ISO 9001 a Kosher - Le Pesach. Firma Mokador si vytvořila z kvality svoji firemní filozofii a z tohoto důvodu chtěla dosáhnout certifikátu ISO9001 pro vlastní společnost a dobrovolného certifikátu vydaného BVQL (mezinárodní certifikační úřad) a týkajícího se konkrétního výrobku – jedinečné směsi určené pro bary – GMM (Gran Miscela Mokador) a filtru POD Top Quality. Význam této certifikace se týká zoficiálnění závazku firmy Mokador vůči vlastní klientele a odezvy na stále větší zájem ze strany spotřebitelů o kvalitní výrobky. Inspekce a pravidelně prováděné kontroly ze strany BVQI potvrdily přísné parametry dodržované firmou Mokador, jakož i dodržování výrobních postupů, zaměřených na stálé zhodnocování kvality kávy.
Certifikát BVQI (certifikát 46/001) se týká:
odděleného pražení
– jednotlivé typy kávy jsou pražené odděleně, aby lépe vynikly jejich organoleptické vlastnosti
sušení na vzduchu
– kde se stabilizuje aroma právě upražených zrn kávy pomocí ventilačního systému pro co nejlépe možné uchování aroma a vůně právě upražené kávy
řádného slisování
– správné dávkování a stlačení zaručí stále stejnou kvalitu kávy filtru POD
Tímto způsobem firma Mokador nabízí svým zákazníkům možnost zvolit na trhu odlišnost tím, že zde dává vyniknout své profesionalitě a svého spotřebitele si tak zaváže nabídkou kvalitního výrobku, garantovaného a kontrolovaného po celé určené období.
Od roku 2003 mají všechny druhy kávy MOKADOR košer certifikaci.
V roce 2019 získal filtr Mokador POD Top Quality zlatou medaili na International Coffee Tasting. Jeho složení je tvořeno téměř výlučně z nejrůznějších typů kávy Arabika s trochou kávy Robusta, která dodává kávě jedinečnou intenzivní a krémovou chuť s jemně ovocným aroma. Tato směs se připravuje ve změněné atmosféře, aby byla zaručena čerstvost a aroma právě upražené kávy i po delším čase.
V září 2019 získal Mokador mezinárodní certifikaci DIN CERTCO o kompostovatelnosti kávových podů Mokador. To je pro společnost velký úspěch. Pouze společnosti, které mají certifikaci kompostovatelnosti, mohou skutečně prohlásit, že jejich produkt je 100% kompostovatelný. Výhodou kávových podů je jejich 100% biologická rozložitelnost, zaručeně udrží kávové aroma uvnitř, zabraňují možné oxidaci a jsou kompostovatelné do 3 měsíců. Káva uvnitř kapslí je 100% přírodní.
V září 2019 získal Mokador certifikaci 100% CERTIFIED GREEN ENERGY, která ukazuje, že 75% celkové energie spotřebované v továrnách společnosti Mokador pochází z obnovitelných zdrojů, což je dobré pro udržitelnost životního prostředí. Zbývajících 25% energie bylo vyrobeno prostřednictvím fotovolaických panelů instalovaných od roku 2010 a umístěných v obou továrnách Mokador.
V roce 2020 získala BIO káva Mokador 100% Arabica Organic zlatou medaili na International Coffee Tasting. Je směsí získanou z nejkvalitnějších typů kávy Arabika, které ji propůjčují příjemně jemnou chuť se sametovou strukturou. Díky své vysoké kvalitě získala prestižní certifikát IT BIO 014.
Objednávat můžete i sortiment z katalogů. Cena a dodací lhůta na dotaz info@candola.cz
Směs z nejkvalitnějších typů kávy Arabika s nízkým obsahem kofeinu, plná vonných tónů s nádechem čerstvého a sušeného ovoce, kakaa a jemné kyselinky.
Směs z nejkvalitnějších typů kávy Arabika s nízkým obsahem kofeinu. Její chuť je charakteristická jemným sladkým aroma.
Brio je kávová směs se středně nízkou hladinou kofeinu s plnou chutí vyznačující se krémovou příchutí.
Aroma Top pod do kávovaru s jedinečnou intenzivní a krémovou chutí s jemně ovocným aroma, který díky své vysoké kvalitě získal prestižní certifikát BVQI.
Stránka 1 z 5 - 52 položek celkem